bir pilotun eşiyle veya çocuğuyla birlikte uçması eminim çok hoş bir duygudur ama zannedersem havacılıkta bir kural vardı 1.dereceden akrabalr birlikte uçamaz die ama bir kerelik izin veriolar galiba jest amaçlı...
dilerim herkes bu mutluluğu bu gururu yaşayabilir bir gün..
www.airporthaber.com
f/o standby görevindeyken şirketin hoş bir süprizi ile her ikisi beraber uçma şansını yakalıyor..
bir pilotun eşiyle veya çocuğuyla birlikte uçması eminim çok hoş bir duygudur ama zannedersem havacılıkta bir kural vardı 1.dereceden akrabalr birlikte uçamaz die ama bir kerelik izin veriolar galiba jest amaçlı...
hava kuvvetlerindede hava yollarındada sık sık duydum beraber uçuşları. jest amaçlı degil.
Güzel bir durum,eminim çok keyif almışlardır...
!!!REMOVE BEFORE FLIGHT!!!
Bir yolcu uçağında sağ ve sol koltukta baba oğul uçabilir mi?
Sakıncası var mı, yok mu? Aynı soyadı taşıyan ve birinci dereceden akraba kişilerin aynı kokpitte olması CRM için, uçuş güvenliği için tehlike yaratır mı yaratmaz mı?
Hayır.. Problem yaratmaz.. Geçmişte A340 kaptanlarımız vardı.. Karı-koca birlikte uçuyorlardı..
Bu kısıtlama askeri havacılıkta var diye biliyorum..
ben de uçamaz diye biliyorum.. ailemde iki pilot var ve uçamıyorlar![]()
YES THEY CAN !
Toefl : 80 OK!
Evrak teslimi : kasım sonu OK!
CRM : 21.12.2012
CRM Sonuç : 25.12.2012 OK!
DLR : 09.01.2013
DLR Sonuç : 22.01.2013 OK!![]()
Kurul Mülakatı : 24.01.2013
Kurul Mülakatı Sonuç : NOK due to ideologic hazards
Yeniden_Dene('Isteksiz Olarak');
bugünkü istanbul adana uçağını (atlasjet ilk sefer) baba oğul kullanmış .
Bu konuda bir kısıtlama olduğunu sanmıyorum baba-oğul aynı ucuşa denk gelen duydum =)
Uçan ekiplerin sürekli değişme mantığı nedir peki? Hadi kabin memurları çok ama kaptanve yardmcı pilot hastalık ve izin harici sürekli beraber uçulsa dha iyi olmaz mı? Görüşlerinizi alabilir miyim?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Paylaş